Under säsongen -08 har många fått följa Civitas - Gävles lag i paintball. Civitas har under sommaren deltagit i två stora serier i Sverige - Tre kronor cup och Wermlandsserien. Nu är säsongen över och som segrare i båda serierna står Civitas. Sammanlagt har det spelats 9 tävlingar i serierna med ungefär 80 matcher. Sammanlagt har Civitas skjutit ungefär 120 tusen förgbollar på tävlingarna.
Civitas har under säsongen -08 valt att spela i division 3 men är nu redo för att börja spela i division 2. En högre division innebär ett högre tempo och högre krav på spelarna.
Den sista deltävlingen i Tre kronor cup spelades den 27:e september i Skara. Spelare i Skara var Robin Östman, Andreas Andersson samt tre inlånade spelare från lagen Örebro Delicious och Eastcoast connection. Den sista deltävlingen i Wermlandsserien spelades den 4:e oktober i Karlskoga. Spelare i Karlskoga var David Norrman, Robin Östman, Anders Söderborg, Mikael Hansson samt en spelare från laget Inbreeds.
I Tre kronor cup deltog 28 lag i division 3 och i Wermlandsserien deltog 13 lag i division 3.
-Paintball är en fantastisk sport, och fick vi, skulle vi alla i Civitas spela 24-7 dygnet runt. Civitas tackar alla som följt oss -08 och hoppas att vi ses igen -09!
/David Norrman