Vi vill åter införa glädje och gemenskap till Gefle IF och Allsvenskan och även om Det Stora Fotbollskalaset är en engångsgrej så hoppas vi att evenemanget hjälper till att vinna tillbaka publiken och visar att det är roligt med fotboll, säger initiativtagaren Niclas Bornegrim.

Det Stora Fotbollskalaset har som främsta syfte att lyfta fram intresset för fotboll och Gefle IF och samtidigt visa att man tar publiktappet på största allvar. Arrangemanget sker enbart en gång i år men tanken är att det ska bli ett årligt återkommande arrangemang där man förmedlar glädje, gemenskap, show och skapar en riktig feststämning på Strömvallen. Man hoppas att kalaset ska locka både den "vanliga" publiken samt locka till sig ny publik till arenan.
I arrangemanget finns även ett annat syfte ämnat specifikt för föreningen, nämligen att allt överskott från Fotbollskalaset skall öronmärkas och användas för framtida spelarinvesteringar.

Den närmsta tiden kommer Fotbollskalaset att marknadsföras hårt i all form av media, från traditionell press till sociala medier som Facebook.
-Vi tror att i dagens samhälle där det finns så mycket att välja mellan och människor dagligen bombarderas av budskap, måste man visa att man menar allvar och verkligen marknadsföra arrangemanget under en längre period för att få uppmärksamhet, säger Niclas Bornegrim.

Det Stora Fotbollskalaset vill bjuda in alla Gävlebor till en stor fest i Boulognerskogen och Strömvallen. Bland annat kommer arméns trumkår att vara på plats, man har tagit in speciella japanska trummor, man har artister och en diskjockey som kommer att bidra till att höja feststämningen till oanade höjder.

Varmt välkomna till ett fotbollskalas ni inte varit med om tidigare!

För ytterligare information om Det Stora Fotbollskalaset, vänligen kontakta:

Niclas Bornegrim, initiativtagare, 070-190 10 15
Anders Jämthagen, säljare/projektledare, 070-311 45 44
Marco Bäcker, marknad Gefle IF, 070-992 65 55