Gävle Symfoniorkester spelar för 2 500 mellanstadieelever

24/11, 2015 kl. 11:36

Under tisdag och onsdag får Gävles mellanstadieelever se Suzie Templetons animerade film ”Peter och vargen” i Gävle Konserthus. Filmen, som har vunnit en Oscar för bästa animerade kortfilm, baseras på Sergei Prokofievs orkesterstycke med samma namn och ackompanjeras live av Gävle Symfoniorkester. Sammanlagt fem föreställningar framförs och totalt kommer drygt 2 500 mellanstadieelever att se filmen med ”live soundtrack”.
Föreställningarna ingår i Gävle kommuns Kulturtrappa.

Gävle kommun arbetar med kultur i skolan efter en modell som heter Kulturtrappan. Kulturtrappan är en garanti för att alla barn och unga i Gävle ska delta i kulturupplevelser och möten med det professionella kulturlivet två gånger per läsår under skoltid. Det gäller för samtliga skolor, från förskoleklass till årskurs 9.
Kulturtrappan innefattar områdena dans, musik, konst, teater, film och läsning. Kultur & fritid Gävle ansvarar för att barn och unga möter professionell konst och kultur via Kultur & fritids kulturavdelningar. Utbildning Gävle ansvarar för att barnen i kommunens skolor deltar i upplevelserna.

Se pressmeddelandet i sin helhet:
http://www.mynewsdesk.com/se/gavlekonserthus/pressreleases/gaevle-symfoniorkester-spelar-foer-2-500-mellanstadieelever-1259716?utm_campaign=send_list&utm_medium=email&utm_source=sendgrid


Sedan invigningen 1998 har Gävle Konserthus varit den naturliga arenan i Gävle för Musik, Mat och Möten. Konserter, kongresser, konferenser, event, middagar och föreställningar samsas med Gävles skönaste utsikt. I konserthuset har även Gävle Symfoniorkester, som firade 100 år 2012, sin hemmascen. Chefdirigent för orkestern är den karismatiske, i London boende, spanjoren Jaime Martín.

Gävle Konserthus

Gävle Konserthus

Medlem sedan 2013-04-19

OM GÄVLE KONSERTHUS

Interiör i Gävle KonserthusGävle Konserthus invigdes i januari 1998, på platsen där badhuset Strömbadet tidigare låg, och ... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Evenemang

Hjälp

Stäng