I jämförelsen har man mätt hur stort genomslag verksamheten har bland elever i årskurs två och tre. Den visade att 37 procent av Gävleborgs gymnasieelever bedriver UF-företag under läsåret 2015/16. Dessa siffror är högst i Sverige och kan jämföras med grannregionen Dalarna där man har ett genomslag på 27%.Varför är Ung Företagsamhet Gävleborg då så framgångsrikt? Karl Löf som arbetar som projektledare på Ung Företagsamhet i Gävleborg tror framgången beror på ett bra samarbete på alla nivåer.

– UF-företagandet har fått stor plats i alla kommuner i länet. Det finns ett stort engagemang från både skola, kommun och näringsliv. Vi känner att vi får stöttning i vårt arbete och det är så väldigt roligt att se att vi även i år ligger högt i genomslag.

– Målet är att alla elever i länet ska ha möjlighet att driva UF-företag under sin gymnasietid. Vi hoppas att vi snart ska vara där och siffrorna är en bekräftelse på att vi går i rätt riktning.
För tillfället är det fullt pådrag inför länets stora mässa som i år är den 22 mars i Göransson Arena, Sandviken.

-Vi uppmanar alla som har möjlighet att besöka mässan. Både för att själva bli inspirerade av alla unga entreprenörer, men framförallt för att handla. Det finns få saker som är så peppande som kunder när man som företagare ställer ut på en mässa.