Är man intresserad av sport eller spel och kanske någon gång testat paintball så kan man söka upp Gefle paintball förening. I föreningen spelar man paintball så som andra spelar fotboll, hockey, eller golf. I paintball, eller speedball som det kallas när man tävlar, går spelet ut på att hämta en flagga hos motståndarlaget och samtidigt skjuta ut så många motståndare som möjligt. Speedball är ett lagspel och man skiljer på det, och den typen av paintball som spelas på t.ex. svensexor, eller företagens firmafester.
Spelplanen är en gräsplan på antingen 25x50 meter eller 38x45 meter. På spelplanen finns uställda hinder att gömma sig bakom på vägen fram till flaggan. Tävlar man så finns det ofta mellan fem och tio domare på planen som ser till att allt går rätt till.
I Gefle paintball förening finns för närvarande två lag som tränar. Civitas och Titans of Gefle. Båda lagen har även spelare från andra städer. I föreningen finns även medlemmar som inte tävlar i något lag utan bara spelar för nöjet.
Utrustningen i speedball är markör, skyddsmask, armbågsskydd, knäskydd, spelartröja, spelarbyxor och fotbollsskor. Allt detta kan variera mycket i pris men går att få tag på till en rimlig summa. I föreningen finns mycket utrustning att låna eller köpa begagnat.
Vill man börja spela paintball så som vi spelar i Gefle paintball förening så går man in på http://www.geflepaintball.se för att läsa mer och se när vi spelar. Man kan även åka till vår bana på Brynäs i Gävle och titta på en träning.