Det innebär att närmare 200 spelare fanns på plats för att lira fotboll. Helt fantastiskt!

Tyvärr var inte vädret med på cupens sida i år. Det regnade hela dagen, ibland lite och ibland lite mer... och kanske saknades en del publik just därför. Men vilka spelare som hade anmälts i lagen i år, ojoj! Det kryllade av "gamla" fotbollsidoler, kändisar, ex-allsvenskar, lokala höjdare m.fl.
Men alla hade humöret på topp och alla var sugna på att spela fotboll. Och givetvis på att få umgås med varandra.

Gruppspelet innehöll fyra grupper med 6 lag i varje och matcherna spelades 1 x 10 minuter på alla planer samtidigt. Mycket matcher blev det!

Således väntade fem matcher för alla deltagande lag och tidigt kunde man se att det inte var några duvungar som befann sig på plats då kvaliteten på spelet var hög från alla deltagande lag.

Efter gruppspelet tog slutspelet vid och det var två lag från varje grupp som gick vidare till kvartsfinal, därefter semifinal och till sist den stora finalen.
Även här spelades matcherna 1 x 10 minuter.

Slutspelet visade upp, om möjligt, än mer högklassig fotboll än gruppspelet och det var en härlig kamp rakt igenom matcherna. Efter rafflande kvartsfinaler och ännu mer rafflande semifinaler så stod det klart att U19 och The Hiss skulle mötas i årets final. Och vilken final det blev!

4 - 4 efter fulltid och sudden deatch fick tillämpas. Men som alltid måste en segrare koras och det blev till sist The Hiss som tog hem segern! Och det anmärkningsvärda var att The Hiss blev sista lag att anmäla sig (dagen före cupen)...
Vi skickar ett STORT grattis till The Hiss!

- Vi ber vi att få tacka våra samarbetspartners och alla deltagande lag som gjorde årets cup till en braksuccé, ni är alla guld värda, säger Marco Bäcker, marknadschef på GIF.

Tack till alla deltagande lag samt:
Gefleborgs Flyttservice (för transport av sargerna)
Gävle Kommun (för utlåning av sarger)
Sandvikens Kommun (för utlåning av sarger)
Carlsberg, Malaco Leaf, Santa Maria, Spendrups & Svensk Cater (för innehållet i påsarna som uppskattades av deltagarna)
O´Learys (för en fantastiskt trevlig bankett på kvällen)
- Våra bollkajsor från Gefle IF F-13, vilket fantastiskt jobb ni gjorde och ni fick mycket beröm, säger Marco Bäcker.
Beröm även till alla ni frivilliga som hjälpte till med arrangemanget. Utan er hade det inte varit möjligt!

Med tanke på responsen efter cupen är det självklart att cupen arrangeras även nästa år.

- Att få så mycket beröm och tacksamhet värmer och driver oss att fortsätta med cupen, för vi vill ju se till att sprida glädje och god kamratskap i fotbollens tecken, avslutar Marco. Vi ses nästa år igen!