Kvällen inleddes med skönsång med 7 av medlemmarna i Gefle Drängar. Därefter lämnade kvällens toastmaster, Torbjörn Edlund, över mikrofonen till presidenten Ann-Christin Käll som hälsade alla välkomna. Daniel Söderström och hans trevliga personal såg till att maten dukades ut: Alla lät sig väl smaka av den goda maten.
Efter maten läste Ann-Christin Käll upp en hälsning från Rotarys världspresident Ravi Ravindran, som önskade klubben lycka till.
Olle Wastesson, medlem i Gefle RK och en av grundarna till Tre Ankare, gjorde en fin betraktelse över Rotary i Gävle. Gefle RK är en av Sveriges fem äldsta Rotaryklubbar och grundades den 6 mars 1929. Olle Wastesson grundade Gävle-Tre-Ankare RK 1979 på uppdrag av dåvarande Distriktsguvernören.
Håkan Pettersson, Gävle-Forsbacka RK, överräckte ett Rotogram från sin klubb till president Käll. Rotogrammet var ett kvitto på att Forsbackaklubben satt in 1.000 kr på Gävle-Brynäs-Tre-Ankares klubbkonto för Rotarys Läkarbank.
Toastmaster Torbjörn Edlund visade i ett bildspel händelser från 1966 i Gävle, Sverige och världen. Bland annat blev Brynäs IF hockeymästare för andra gången. Målvakten Hans Dahllöf och hans fru Britt var med som hedersgäster. Hans berättade att han blev skadad i en av finalmatcherna mot Frölunda. Brynäs vann matchserien med 4-1, 5-6 och 7-1.
1966 sattes Gävlebocken upp för första gången och den brändes ner på nyarsaftonen. Hans Dahllöf tjänstgjorde som polis den kvällen! Gävle Gasverk gjorde den sista gasleveransen och Murénska badhuset revs för att ge plats åt det arkitektoniska mästerverket Gävle Polishus. Det senare var ironiskt. Det var kallt 1966, svenska köldrekordet – 52,6 grader uppmättes i Vuoggatjålme i Arjeplogs fjällvärld.
Under kvällen såldes också lotter med utlottning av en flaska Veuve Clicqou och en flaska Rotari. Vinnare blev Stefan Söderblom, men bara på skoj för att överraska publiken. Stefan är medlem i Gasta och en erfaren stå-upp-komiker, som drog ner många skrattsalvor. En med hockeyanknytning: ”Hörde Brynäs tränare ”Bulan” Berglund berätta att han tillbringade 180 timmar i utvisningsbåset under hans aktiva karriär. Det är ju fler timmar än vad Niklas Wikegård spelat i Elitserien.” Lite extra spets med tanke på att krögaren Daniel Söderström är kusin med Niklas…
Klockan nio avrundades festen och nöjda deltagare vandrade hemåt med ett brett leende på läpparna!