Min uppväxt innehöll inget överflöd på något sätt. Utom på en sak. Min mor såg alltid till att jag och mina bröder omgavs av värme, glädje och kärlek, särskilt runt jul. Jularna var till för oss barn. Då fick vi, och även hon, andrum i en tuff vardag. Nu vill jag ge tillbaka, hedra min mamma och alla andra mammor. Och till Sverige och Örebro där jag har fått uppleva både glädje och sorg. Jag vill göra det genom den mest fantastiska julallsångskonsert som finns.

När Ambitös Holding förvärvade Soul NPP och fick tillgång till O, Helga Natt, var det långt ifrån självklart att evenemanget skulle bli av. Tiden var knapp, inga artister var bokade och det fanns inget avtal med kommunen om de ekonomiska villkoren. Men det löste sig. Och nu står vi snart tillsammans på torget framför
St Nicolai-kyrkan, förväntansfulla, varmt klädda, redo att stämma upp i kära julsånger.

Nästa år då? Och nästa? På sikt vill jag tillsammans med andra utveckla O, Helga Natt till ett helgevent som kommer örebroare, besökare och handeln ännu mer till godo. Ett CSR-event likt musikhjälpen där en större del av intäkterna går till barn i Örebroregionen med omnejd som är i behov av hjälp.
Detta för att alla barn ska få uppleva en varm och glädjefylld jul i Örebro och Sverige. Och med dagens teknik kan evenemanget mycket väl bli globalt. Uppkopplade från Örebro kan Facebooks Mark Zuckerberg och alla andra amerikaner, Zagreb-bor, engelsmän, mexikaner, ja, alla i hela världen se O, Helga Natt i sina hemstäder.

Årets O, Helga Natt blir en succé, det är jag säker på. Stort tack till Örebro kommun, alla företag och organisationer som vill vara med på resan. Tack till alla som stöttar oss med allt från kramar till inlägg på sociala medier. Tack till alla som skapat och utvecklat O, Helga Natt genom åren. Tack till Camilla och alla kollegor för det hästjobb ni lagt ner. Tack till min styrelse med Anders och Mats i spetsen för att ni trodde på min magkänsla och kalkylerade risktagning. Och stort tack mamma. Utan dig och dina jular skulle vi inte stå framför scenen tillsammans den 4 december. Kram.

Davor Dundic
VD Ambitiös Holding AB