Mässan ”Våga vara egen” kommer att genomföras den 20/2 kl 12.00–18.00 och det är fri entré. Under mässan kommer man att utse vinnare i olika kategorier som ”Årets Säljare”, ”Årets Vara”, ”Årets Tjänst” mm. De vinnande företagen får representera Gävleborg i SM för UF-företagare i Stockholm den 26-27 maj!
Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap, på riktigt! Över hela Sverige utvecklas grundskole- och gymnasieelevers kreativitet och företagsamhet, exempelvis genom att de startar och driver egna företag. UF-företagande startas och drivs på gymnasiet och det finns även verksamhet redan från årskurs 2 i grundskolan. Mer info: http://www.ungforetagsamhet.se/
RYLA
Ledarskapsseminariet RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är sedan 1971 ett viktigt medel i Rotarys strävan att utveckla unga ledare som kan bidra till ett bättre samhälle i Rotarys anda. Målgruppen för utbildningen är i första hand de talangfulla ungdomar i åldern över 20 år som redan tagit på sig en ledarroll i arbetslivet eller bedöms ha intresse och talang för att bli bra framtida ledare. Tanken är att deltagarna ska få möta erfarna ledare, som berättar om vägen mot ledarskapet och hur man förvaltar ledarskapet. Målsättningen med RYLA är att ge dessa framtida ledare impulser och idéer till ett bra och hållbart ledarskap för utveckling av näringsliv, organisationer och offentlig förvaltning.
Rotary har genom RYLA möjlighet att erbjuda en unik utbildning för framtida ledare och att ge dessa ett tillfälle att skapa ett nytt nätverk. RYLA kan också ses som ett av många sätt att på sikt förnya, föryngra och vitalisera berörda Rotarydistrikt. Mer info: http://www.rotary.se/_default/orgdis/Ryla-projekt.aspx?OrgId=1005
Fotot: RYLA i Glada Hudik 2010-2011 bestod av 10 tjejer och 7 killar i åldern 18-27 år, som gästades av Svante Kjellander, Sveriges f.d. ambassadör i Afghanistan. Han berättade om sin karriär inom UD samt om sin senare ledarroll som verksamhetschef för gymnasieskola/vuxenutbildning i Ljusdal.