Lördag den 24 mars är det Gävle som gäller när bandet avslutar sin klubbturné och kliver upp på scenen i Gasklockorna. Turnén har totalt omfattat11 spelningar på klubbar i södra och mellersta Sverige. Genom ett samarbete med Volkswagen har bandet också haft lite andra uppgifter under turnén, bl.a. så har de stannat till hos några VW-återförsäljare där fans har haft möjlighet att träffa HammerFall.

Hela turnén har genomförts med två stycken Volkswagen Crafter – en skåpbil med 17 kubikmeters lastutrymme och en specialinredd bussversion med 15 passagerarplatser. Båda bilarna har 2-liters motorer på 163 hk med en bränsleförbrukning på 0,79 l/mil! I samarbetet har Hammerfall också testat bilarna på sitt eget lite speciella sätt, vilket visas i filmer på turnéns egen hemsida på Internet.

”Det här är ett spännande samarbete för oss. Turnébilarna är ju en viktig del av vårt liv när vi har den här typen av spelningar. Jag tror att vi kan ge Volkswagen en hel del
tips om vad som är viktigt för dem som tillbringar en hel del tid ute på vägarna, säger Joacim Cans, sångare i Hammerfall. ”Vi har också besökt en hel del VW-återförsäljare under vår turné och träffat en del fans. Hoppas så många som möjligt kommer för att se vårt sista gig på Glasklockorna”

”Det här är en helt ny typ av samarbeten för oss på Volkswagen Transportbilar. Vi vet att det finns ett stort intresse för hårdrock bland våra kunder och återförsäljare. När vi funderade på möjligheter att marknadsföra och testa vår största modell – Crafter föll det sig naturligt att söka samarbeten med några som vet vad det hårda livet på vägarna innebär, säger Lisbeth Hansson, marknadschef på VW Transportbilar. ”Vi har dessutom gjort en omfattande digital satsning som gjort att man kunnat följa turnén via en speciell hemsida, facebook och twitter. På så sätt har vi också gjort det möjligt att föra en dialog med HammerFall-fans och Crafter-spekulanter.”

Turnén och testerna går att följa på http://www.craftervshammerfall.se.


Mer information:
Lisbeth Hansson, marknadschef VW Transportbilar
Mob: +46 70 543 20 58
Mail: lisbeth.hansson@volkswagentransportbilar.se