Reducera rynkor och fina linjer

Bekymmersrynkorna verkar ha bestämt sig för att stanna och du tittar längtansfullt tillbaka på gamla foton från tiden då de lyste med sin frånvaro. Lugn, du kan hitta tillbaka dit!
Botox är faktiskt världens mest använda och därmed även den mest beprövade behandlingen av att reducera rynkor och finare linjer. Du får ett omedelbart resultat. Botox i Stockholm är mycket säkert och där behandlas du av erfarna läkare. Läs mer här!

Botox i Stockholm behandlar rynkor i pannan, den berömda bekymmersrynkan och skrattrynkorna (även kallade kråksparkarna) med ett strålande resultat. På senare tid har det även blivit populärt att behandla så väl ögonbryn, näsrygg, rynkor kring läpparna, en sur munvinkel, käklinje och hals. Det går alldeles utmärkt att kombinera botox med andra typer av behandlingar, som exempelvis fillers, skin rejuvenation samt fraxionerad laserslipning.
Visste du att botox även kan användas vid överdriven svettning? Om du lider av kraftig svettning som inte orsakas av någon sjukdom, läkemedel eller stress, kan du få utomordentligt bra resultat med hjälp av en botoxbehandling. Här blockerar botox signalen mellan nerv och svettkörtel.

Hur går en behandling med botox till?

På Botox i Stockholm injiceras botox i de små ansiktsmusklerna. Du behöver inte vara orolig för att det ska göra ont. Det känns snarare som små myggbett och det hela är snabbt övergående. Ingen bedövning behövs, men kan självklart ordnas om du känner att du önskar det.

Behandlingen tar cirka 15 minuter och du behöver inte vila efteråt. Du behöver inte ändra några planer den dagen, utan kan göra det som du hade planerat för dagen. Tänk däremot på att inte massera eller gnida på det behandlade området. I två till tre dagar efter den utförda behandlingen ska du inte utföra något som hettar upp kroppen, som till exempel bastu, allt för intensiv träning eller sola. Det skulle kunna innebära att du får en svagare effekt av din botoxbehandling.

Hur länge sitter då en behandling i? Ja, det vanligaste är att du har effekt mellan tre och sex månader. Hållbarheten är individuell. Det varar längre efter varje gång du utför behandlingen. I regel kan man säga att det krävs två till tre behandlingar om året för en maximal effekt.

Ger botox några biverkningar?

Du kan känna lite pirrande och domningar på platsen där botox injicerades. En lättare rodnad kan också uppträda. Det kan hända att du får huvudvärk en till två dagar efter en behandling, men det går över snabbt. Om du har behandlat pannan kan det hända i sällsynta fall att ögonlocket hänger ner en aning, vilket försvinner efter några veckor eller månader.