Under våren och fram till sommaren släpper Daniel Balotis trilogin "Någonting", tre låtar som beskriver komplexiteten och dualiteten i relationer där både hopp och förtvivlan får lov att samexistera. Triologin släpps i ordningen "Änglar" den 30 januari och följs upp av andra singeln "Tusen korn av sand" den 3 mars följt av sommarlåten "Lova mig" den 2 juni 2023.

Första låten "Änglar" tar upp föräldraskapet och hur det kan vara så otroligt skiftande, från det mest härliga till det mest prövande. Och oavsett om man är förälder eller ej så kan nog de flesta relatera till känslan och frustrationen i att känna att vi inte når fram till någon vi älskar. Detta handlar låten om.

Lyssna på Daniel Balotis "Änglar" (Spotify) Klicka här...

-Jag vill sprida frihet, kärlek, livskraft, medvetenhet och vara gnistan som inspirerar till reflektion, som väcker modet att ifrågasätta både våra egna och samhällets sanningar, värderingar och normer, och som får oss att ta ansvar för våra val och förlöser vår inneboende kraft till förändring, säger Daniel Balotis.

Daniel Balotis är en Stockholmsbaserad artist, låtskrivare och producent med passion för starka melodier, budskapsbärande texter och tidlösa ljudbilder. Stilmässigt rör sig musiken inom genrerna pop, rock och singer/songwriter med influenser av hiphop, gospel och 90-talets rock.

Artister som inspirerat Daniel under det senaste året är bland annat Laleh, Daniel Adams Ray, Fronda, Miss Li, Zacke, och Smith & Thell. Daniel har en tydlig intention och vision att som artist sprida livskraftig musik med texter om personligt utforskande, ifrågasättande av normer och social medvetenhet.

I tidiga tonåren plockade Daniel upp gitarren och började direkt att skriva egen text och musik. Musikteori och noter har aldrig varit hans styrka, och han klarade sig igenom musikskolans pianolektioner på sitt goda gehör. Daniel har studerat låtskrivande och musikproduktion på SAE och därefter byggt en musikstudio. Nu står han redo att nå ut med sin musik.

Triologin Daniel Balotis "Någonting" släpps i ordningen "Änglar" den 30 januari, "Tusen korn av sand" den 3 mars och "Lova mig" med den 2 juni 2023 som gör triologin komplett.

Vårens första livespelning med Daniel Balotis blir det den 8:e mars kl:20.00 på "Jessies musikcafé" i Huddinge.

Läs mer och följ Daniel Balotis via (Instagram) Klicka här...

URBERGET MUSIC

Press: www.werecki.com

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY
Presskontakt och intervju -förfrågningar: Rickard Werecki  pr@werecki.com