Efter en lång och framgångsrik karriär som medlem i den välkända vokalgruppen The Real Group och rockabillygruppen Rockabilly Fabulous är Emma Nilsdotter redo att stå på egna ben med singelsläppet ”Shelter In The Storm”. Låten tar inspiration av den amerikanska berättartraditionen och är ett starkt smakprov på det kommande albumet med planerat releasedatum den 25 augusti. "Shelter In The Storm” handlar om att hitta hem när det stormar i livet, något som Emma Nilsdotter själv varit med om i skuggan av pandemin. 

”Låten handlar om den villkorslösa kärleken som finns mellan mig och min man, han har alltid funnits vid min sida oavsett hur mycket det stormar omkring mig. Och jag är så oerhört tacksam att han alltid står upp för mig”, säger Emma Nilsdotter  

”Shelter In The Storm” fångar in det bästa av americana och är skickligt paketerad av producenten och gotlänningen Roger Gustafsson. Country-sångerskan Jill Johnson beskriver Emma Nilsdotters solosläpp som att "Emmas röst griper tag och berör. Musiken är trygg, varm och jag är knockad på riktigt. Det är JÄTTEBRA!" 

Singelsläppet är bara en försmak av vad som kommer att finnas på Emmas kommande album som släpps senare i höst. Med sin unika röst och sitt ovärderliga uttryck tar Nilsdotter med oss på en musikalisk resa som inte lämnar lyssnaren oberörd.

"Jag är otroligt stolt över att kunna dela med mig av min egen musik. Att ge ut den här singeln är både spännande och nervöst, men jag hoppas att lyssnarna kommer att känna den kärlek och passion som jag har lagt i varje ton som finns där", säger Emma Nilsdotter. 

Singeln "Shelter In The Storm" kommer finnas tillgänglig på musikplattformar som Spotify, iTunes och Amazon Music från den 25:e augusti 2023. 

Emma Nilsdotter är född och uppvuxen i Vilhelmina och har en lång och lysande karriär som sångerska, låtskrivare och artist. Hon har sjungit med rockabillygruppen Rockabilly Faboulus, skrivit låtar till Kylie Minouge, körat bakom världsartister som Britney Spears och är rösten som gjort sig hörd i TV4s underhållningsprogram Let’s Dance där hon ingår i liveorkestern. I 13 år var hon medlem i The Real Group med turnéer världen över och har hyllats för sin exceptionella sång och sin scenpersonlighet. Nu som solokonstnär har Emma Nilsdotter tagit steget ut i rampljuset med målet att fortsätta erövra publikens hjärtan - på hennes egna vis. 

För mer information och intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707180120 anette@enmus.se