Den 21 september blir det turnépremiär för en av Sveriges största och fullmatade dansbandsturnéer ”Dansbands Deluxe” där hitsen står i centrum. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka Svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr, i en sällan skådad lyxförpackning med några av våra största dansbandsstjärnor i ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen.

Till turnén samlas Tony Ljungström (Black Jack), som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen. Monia Sjöström (Grönwalls), som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen. Paul ”Paljett” Sahlin, känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina. Lena Påhlsson (Wizex), dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene. Göran Lindberg (Matz-Bladhs, Tonix), nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz-Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme. Erica Sjöström (Drifters) som i 20 år sjungit i Drifters. Hon körar, spelar saxofon, dragspel, flöjt. Husbandet leds av kapellmästaren Lasse Persson tillsammans med några av landets rutinerade musiker, som turnerat med i stort sett alla svenska artister och även spelat i Allsång på skansen under såväl Lasse Berghagen som Anders Lundins ledning.

- Det finns nästan ingen så stark musikstil som dansbandsmusiken. Den skapar känslor, bygger broar och bokstavligt talat för människor samman. På dansgolvet är alla lika, gammal som ung. Inte minst nu under pandemin har det visat sig hur mycket musiken betyder och hur saknad den är. Nu går vi in i landets konserthus och bjuder på en lyxig show med alla dessa fantastiska artister som tillsammans står för en betydande del av landets samlade dansbandshistoria. Säger Thomas Deutgen

Medverkande: Thomas Deutgen, Tony Ljungström (Black Jack), Monia Sjöström (Grönwalls), Paul ”Paljett” Sahlin, Lena Påhlsson (Wizex), Göran Lindberg (Matz Bladhs, Tonix), Erica Sjöström (Drifters).

- Det känns väldigt roligt att få åka på turné med de här kollegorna. Flera av dem är ju mina gamla idoler. Och nu förstår jag hur mycket låtarna betyder för människor. T ex Inget stoppar oss nu har streamats över 35 miljoner gånger. Det här blir en fullträff för publiken, säger Tony Ljungström.

Turnéplan: ”Dansband Deluxe” 2021

21 SEPT     VARA, KONSERTHUSET PREMIÄR (VARAKONSERTHUS.SE)
22 SEPT     VÄXJÖ, KONSERTHUSET (TICKSTER.COM)
23 SEPT     KARLSHAMN, STADSTEATERN (TICKETMASTER.SE)
26 SEPT     YSTAD, TEATERN (EVENTIM.SE) KL 14.00 OCH 18.00
18 OKT     HÄSSLEHOLM, KULTURHUSET  (NORTIC.SE)
19 OKT     KARLSTAD, SCALATEATERN (TICKETMASTER.SE)
20 OKT     UDDEVALLA, ÖSTRABOTEATERN (TICKETMASTER.SE)
21 OKT     KUNGSBACKA, TEATERN (TICKETMASTER.SE
4 NOV     LULEÅ, KULTURENS HUS (TICKETMASTER.SE)
5 NOV     SKELLEFTEÅ, SARA KULTURHUS (TICKETMASTER.SE)
6 NOV     SOLLEFTEÅ, HALLSTABERGET (HALLSTABERGET.SE)

DANSBAND DELUXE

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company www.werecki.com