– Older är låten jag kan lyssna på när jag känner att jag behöver peppa mig inför eller efter en utmanande dag. Den har en härlig suggestiv ”popcorn” rytm och en skön basgång i bryggan. Texten är sann och direkt från hjärtat, säger Maria Rodhe själv om sitt kommande släpp.

Hon fick rådet att inte tala om sin ålder av en branschkollega. 
– Branschen är tuff, särskilt mot kvinnor över 40. Jag anser dock att svensk press och Sverige generellt är redo att inse att ålder och musikskapande inte är ett hinder. Musiken speglar samhället. Mina barn, 17 och 19, gillar min musik precis som andra av mina lyssnare runt om i världen som är uppåt 60 år.

Older, varför skall man bemöda sig lyssna på den?
– Well, jag genomgår en transformation just nu och jag tror inte jag är ensam om det. Jag har lärt mig att tid är pengar och att jag inte kan köpa mig fri. Jag har fått börja hushålla med min tid och se över vad jag gör med den och VEM jag låter ta del av den. Min egna emotionella resa har inte varit lätt och än är den inte slut. Jag är otroligt glad över att jag på vägen som singel till tvåsamhet och som vän, varit tvungen att hantera olika känslomässiga sår. Idag är jag en mycket ärligare och mer lycklig människa utan att för den sakens skull behandla andra illa och framför allt inte mig själv. Många av oss styrs av rädslor. Jag har senaste åren mötts av narcissister vilket nästan sänkt mig. Detta har varit människor jag hyst tillit till, de har den förmågan att lyfta dig för att sedan rycka undan marken du står på. Mycket vill ju ha mer, men man får aldrig tappa sig själv på vägen. Låten Older handlar just om att inse sitt egna värde och att våga lämna en dålig relation, vare sig det är en vänskaplig relation eller parrelation.

Om Maria Rodhe
Maria Rodhe har präglats av att vara medberoende till en periodvis alkoholiserad far. Hon jobbar ständigt med beteendet som är djupt rotat och som kommit att prägla hennes relationer. Hennes vapen blev tidigt att hålla sina egna känslor långt där inne och att hålla sig lugn när helst kaos uppstår. Att hjälpa andra har varit hennes signum. 2017 började Maria investera i självledarskapet. Hon har även stöttat yngre generationer som mentor och föreläst i skolor om ”Att ta sig fram i en mansdominerad bransch utan silversked i mun”. De som känner Maria ser henne nog som en vanlig, hårt arbetandes tvåbarnsmamma och egenföretagare men nu ser vi henne alltså i ny skepnad. Att få sjunga professionellt var en dröm hon aldrig trodde skulle slå in. Inte förrän Maria nästan kraschade emotionellt ropade hon på hjälp. Sakta sakta började det vända och Maria Rodhe kunde äntligen få lite vind i sina segel. Maria Rodhe förtjänar en ärlig chans. Ingen minns en fegis och särskilt inte en kvinnlig fegis över 40.

Röster om Marias senaste singel Calling for You som släpptes 7/1- 2022
"Maria Rodhes singel 'Calling for You' är den nya artistens andra release på bara ett halvår. Den här låten är en fullfjädrad EDM POP låt som ännu inte känns mainstream och som dessutom har sköna karibiska vibbar i sig. ”// Kamil Bobin, Lost in Transmission LITM

”Maria Rodhe tar med sig Eurovisionandan med hennes singel ‘Calling for You’. En färgglad danslåt vars EDM toner glittrar samtidigt som den rör sig till de karibiska takterna. Med ett sound som garanterat får din kropp att börja röra sig, dansar hon fram på mainstream POP - gränsen medans hon glatt sneglar åt vänster. ”//Claudia at The Other Side Reviews

För mer information och kontakt
E-post: management@mariarodhe.com
Mobil: 0736-303467
Hemsida: https://mariarodhe.com
Flera pressbilder >>

Länkar med tidigare musik och release av Older 24/6-22
• Spotify
• Soundcloud
• YouTube Music
• Tidal