Företagarna är Sveriges största Företagarorganisation med 60.000 medlemsföretag på 250 orter. Gävle har en mycket aktiv förening med över 430 medlemsföretag och massor med aktiviteter. Bl.a. samverkar man med Gävle Kommun för att vara de lokala företagens röst i allt ifrån upphandlingar och inköp till stadsplanering. Men man arrangerar även nätverkstillfällen under året med After Works etc. oh dess medlemmar har tillgång till massvis med förmåner.

Företagargalan hålls för att träffas och nätverka under högtidliga och trevliga former men framför allt för att hylla och lyfta fantastiska entreprenörer i Gävle. Fredagen 12/4 gick den traditionella Företagargalan av stapeln på Gasklockorna i Gävle.

Kvällen inleddes med mingel och bubbel i lilla Gasklockan, flankerad av Bavarias stolthet, en BMW I5 M60.

Under kvällen korades även Årets Nyföretagare i Gästrikland 2024 av Nyföretagarcentrum. Vinnare blev Johanna Stålberg, Stålberg Consulting som bedriver ledarskapscoachning och föreläsningar.

Företagarna Gävle utser varje år även Årets UF Gävle 2024. Juryn bestående av Josefin Lindström, SEB, Katarina Ekspong, GD samt Jeanette Gottschalk, Nyföretagarcentrum och Anders Rönngren Företagarna. 1:a pris gick till Active Food UF som tagit fram en livsstils-/kokbok för aktiva unga idrottare där världsidrottare fått dela med sig av sina tips och även recept för ett hållbart liv.

Kvällens final och höjdpunkt var när Årets Företagare i Gävle 2024 skulle koras. En chockad Anna Danielsson från Smyckevalvet mottog 1:a pris i hård konkurrens med Björn Andersson BGA Group och Henrik Olsson, VVS-montörerna.
Anna Danielsson går nu vidare till en regionsfinal senare i år på Gävle Slott. Årets Företagare i Sverige utses i höst på Stadshuset i Stockholm, senast ett Gävleföretag tog sig hela vägen var när Joel Svensson, Partykungen mottog pris som Årets Unga Företagare i Sverige 2014.

Johan Eriksson, som kom direkt från 131 (!!) After Ski-kvällar i Sälen, var kvällens underhållare.
Johan Eriksson kom 1999 på 2:a plats som Ted Gärdestad i TV4´s show Sikta mot stjärnorna, och har på egen hand och med sitt band Partypolarna turnerat landet runt i decennier.
Galans konferencier var Eva Cooper som nyligen avslutat sin tjänst som regionchef på Företagarna för en tjänst som Näringslivschef i Älvkarleby Kommun.

 

För frågor, kontakta:
Anders Rönngren
070-6683630
anders@ronngrenconsulting.se