De tre lager som en kontinentalsäng består av är först det undre lagret. Det är en underbädd som antingen har ett inbyggt fjädersystem eller att det är en ram med ribb-botten. Det mittersta lagret, det är en kassett. Den har då ett fjädersystem tillsammans med polyeter eller latex i ett klätt fodral. Översta ”lagret” är en bäddmadrass, så att komforten ökas.

Satsa på bästa sängen för dig

En kontinentalsäng är en riktigt bra sängmodell att välja! Du kan då få samma känsla som du får av att sova på hotell. Det varje natt i ditt eget hem! Visste du förresten det att vi tillbringar alla ungefär en tredjedel av våra liv just i sängen? Inte så konstigt då att man bör välja säng med omsorg.

Sängen används ju ofta till mer än bara att sova i. Det är ju inte fel att kunna ligga skönt för att läsa en god bok i den eller att äta en lång helgfrukost i. Det är riktigt smart att investera i en kontinentalsäng. Det är ju en bekväm säng för de allra flesta.

Det är ju så klart individuellt vad man tycker är bekvämt men det finns en bra grundregel att följa som är att sängen ska ge dig det stöd du behöver samt att din madrass bör vara minst 10 cm längre än dig samt så bred som möjligt. Sovställning påverkar även det valet av vad du bör ha för säng då det påverkar hur hård eller mjuk madrass du ska välja.