Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark beger sig ut på en gemensam turné runt om i landet ”Visor & Grimascher” en hyllningsföreställning till Cornelis Vreeswijk! Jack och Brolles vägar har genom åren korsats flertalet gånger och det har alltid funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet!
Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt. Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.
Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr och sång
Love Tholin – Gitarr, bas, klaviatur och cajun.
Turnédatum 2020: Brolle och Jack ”Visor & Grimascher”

6 mars Ö-vik, Nolaskolans aula
7 mars Sundsvall, Tonhallen
8 mars Gävle, Teatern
11 mars Skövde, Stadsteatern
12 mars Jönköping, Spira
14 mars Växjö, Konserthuset
19 mars Halmstad, Teatern
20 mars Karlskrona, Konserthusteatern
21 mars Kristianstad, kulturkvarteret
22 mars Ystad,Teatern
25 mars Stockholm, Intiman
26 mars Karlstad, Scalateatern
27 mars Uddevalla, Östraboteatern

Biljetterna släpps den onsdag den 23 oktober via http://www.mtlive.se

Cornelis är en av våra allra största artister genom tiderna. Få artister har blivit så folkkära som Cornelis. Han berörde, fick oss att skratta, gråta och älska. Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.
Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.
För Brolle Wallmark har Cornelis alltid varit en stor inspirationskälla. 2005 släpptes albumet ”En Stund På Jorden” där Brolle tolkar Cornelis låtar. Albumet hyllades i media och blev en stor succé runt om i landet!
MTLIVE
Presskontakt och intervjuförfrågningar: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com - Werecki Promotion Company http://www.werecki.com