Ljussättningen har stor betydelse för hur vi upplever ett rum. Medan vanlig väggfärg absorberar en stor del av ljuset i ett rum gör Nordsjö Light & Space tvärtom - den reflekterar ljuset. Med hjälp av LumiTec-teknologi har Nordsjö utvecklat en målarfärg som reflekterar upp till 40 procent mer av ljuset än vanlig väggfärg.

Som ett resultat av att ljuset reflekteras bättre med Light & Space uppnår man även en visuell effekt, nämligen att rummet upplevs större än det är. Light & Space är svanenmärkt och finns i tolv ljusa, matta kulörer.

Vitt har alltid varit favoritfärgen för oss nordbor på grund av avsaknaden av naturligt ljus och nu får vi möjlighet att skapa något nytt med vitt och ljusa kulörer, säger Per Nimèr, designchef på Nordsjö.

Eftersom färgen har en högre andel ljusreflektion kan man också spara energi genom att måla om. Mätningar har visat att Light & Space gör det möjligt att byta ut lampor med 10 watt mot lampor med 8 watt med bibehållen ljusmängd i rummet - och med en energibesparing på upp till 20 procent.