Miriam Aïda hedrar David Bowie med ny skiva och turné

16/8, 2018 kl. 14:16

Miriam Aïdas släpper nya albumet LOVING THE ALIEN den 14 september och firar med releasekonserter i Sverige, Danmark och Finland. Denna gång har hon inspirerats av David Bowie och hans mod och budskapet att följa sitt hjärta.

”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.

Efter framgångarna som vinnare av Årets Artist på Folk & Världsmusikgalan med motiveringen: ”En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.” och med Manifestvinnande albumet ”É de Lei!”(2014) och ”Quatro Janelas” (2015) fortsätter Miriam Aïda och hennes prisbelönta grupp att skapa nya perspektiv med sina tolkningar av Bowies starkaste låtar på skivan ”LOVING THE ALIEN”.

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i Bowies karriär (1969-2016): Space Oddity, Let´s Dance, Rebel Rebel, Letters to Hermione, Loving the Alien, 5:15 the Angels have gone, This is not America, Dollar Days, Ashes to Ashes, The Man Who Sold the World och Ziggy Stardust som släpps som singel i augusti 2018.

Till ett par av låtarna har de även hämtat texter från den Brasilianska sångaren/låtskrivaren Seu Jorge som i filmen ”The Life Aquatic with Steve Zissou” sjunger Bowie-låtar på portugisiska.

Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt gruppsound och på ”LOVING THE ALIEN” har de bjudit in två av Sveriges finaste blåsare som gästsolister.

Miriam Aïda - sång
Mats Andersson - 7-strängad gitarr
Finn Björnulfson - slagverk
Ola Bothzén - slagverk
Gäster: Nils Landgren - trombon & Fredrik Kronkvist - flöjt, sopransaxofon

Miriam Aïda har släppt åtta album i eget namn och har turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan. Med sin stora passion för Brasiliansk musik har hon delat scenen med några av Brasiliens största artister som Hermeto Pascoal, Badi Assad, Paulo Braga och gitarrmästaren Marco Pereira.

2012 tog hon emot priset ”ÅRETS ARTIST” på Folk & VärldsmusikGalan och 2015 fick hon Manifestgalans pris ”ÅRETS RYTM” för sin skiva Afro Samba Orchestra - É de Lei!

Miriam och hennes grupp med Mats Andersson, Ola Bothzén och Finn Björnulfson har varit med i Sveriges Televisions program Allsång på Skansen (2006 & 2011), medverkat på SVT´s Luciafirandet, SVTs program Sverige och Go’ kväll.

Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil. 2017 fick hon hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks.

Miriam har sina rötter i Sverige och Marocko och hon har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.

RELEASE KONSERTER:
15 sept StadsTeater / Lund
4 okt Fasching / Stockholm
5 okt FlameJazz / Åbo (FI)
6 okt Palladium / Malmö
9 okt (DK)
10 okt (DK)
11 okt (DK)
12 okt (DK)
13 okt Olsens, Roskilde (DK)
24 okt Dukers / Helsingborg
25 okt Hässleholms Kulturhus / Hässleholm
14 dec Nefertiti / Göteborg

Mer om Miriam Aïda på http://miriamaida.com/
Instagram: @aidamiriam
Facebook: https://www.facebook.com/MiriamAidaMusic/

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Denna artikel är publicerad på Nöjesmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Anette Ståhl

Enmusa Music

Från Stockholm, Uppland

Medlem sedan 2010-07-12

Musik och PR bolaget med inriktning på service till
nöjesbranschen

Vi jobbar framför allt med PR för skiv och turné aktuella artister. Vi jo... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Evenemang

Hjälp

Stäng