– Hösten 2022 medverkade jag på Bokmässan med min bok ”Vem ska rädda Claudia?”. Jag lyssnade på Lars Lerin och fick också chans att prata med honom en stund. En fantastisk konstnär som dessutom skrivit och illustrerat egenskrivna barnböcker. Senare det året träffade jag Johan Thunberg av en tillfällighet. Johan och jag känner varandra sedan tidigare, vi jobbade tillsammans på en skola. Johan då som teckningslärare och jag hade ämnet naturkunskap. Dagarna efter mötet med Johan, tänkte jag på att det vore fantastiskt att någon gång få ha med Johans bilder som illustrationer i en av mina böcker. Nu är vi äntligen där och känslan är fantasiskt.

Den nya boken Balettdansösen och tyngdlyftaren handlar om man kan bli vänner även om man är olika? Korre och Justine tycker det, men inte Justines bröder.
Handlingen kortfattat är att en dag kommer det några människor till sjön! Människor som har något skumt på gång. Korre och Justine förstår att de behöver hjälp, men vilka ska hjälpa dem att stoppa människornas planer? Häng med på berättelsen om hur Korre och Justine blir vänner. Vem är det egentligen som är balettdansös och vem är tyngdlyftare? Tänk om Korre inte ramlat i sjön. Då hade den här sagan inte kunnat skrivas.
– Jag fick frågan av Lina att illustrera en bok. Jag sa ja direk,t för jag tyckte det var en utmaning att göra något annat. Men i nästa andetag så tänkte jag... Jag har ju målat natur och djur tidigare...så varför inte - Men hur? Jag fick till mig några sidor av den fina berättelsen och från dessa kom figurerna och naturen till mig. Jag läste sidorna ett tiotal gånger för att riktigt känna in vad som sedan skulle komma i bild. Fyra hela dagar senare i min atelje, med all koncentration på boken, så blev det 18 bilder. Jag är mycket stolt och nöjd över resultatet och hedrad av att fått uppdraget.

Mer information om samarbetet med Johan här https://linanystrom.se/news/view/traffen-med-lerin-gav-mig-modet-att-fraga-johan-thunberg

Barnboken Balettdansösen och tyngdlyftaren finns att beställa online på Bokus, Adlibris med flera.

För mer information om boken
Kontakt
Lina Nyström
070-604 11 56
www.linanystrom.se

För mer information om illustrationerna
Johan Thunberg
070-698 95 51
www.johanthunberg.se