Stora Vall i vinterskrud

Spännande 2018 på Stora Vall

19/1, 2018 kl. 13:37

Stora Vall finns liksom i blodet hos Gävleborna, antingen för att man gjort lumpen på I14 men de senaste 15 åren har det handlat om fest och god mat! Samt stans bästa utsikt över Gavleån och Boulognerskogen, i synnerhet från sommarserveringen! Huset var från början en del av den lantbruksskola, som fanns på Kungsbäck innan stället övertogs när I14 etablerades 1905. Restaurangen öppnades 2003.

  • Marie Berg
  • Stora Vall, vy från Boulognerskogen
  • Uteservering med stans vackraste vy
  • Dukat för dagens lunch

Det anrika huset Stora Vall var utan verksamhet under några år men öppnade igen för dagens lunch, konferenser, minnesstunder och möten av olika slag. Entreprenören och företagaren Marie Berg flyttade in med sina företag på Stora Vall 2016 och såg till att restaurangen i det anrika överstebostället öppnade igen i mars 2017. Dagens lunch på Vall uppskattas av många eftersom bordsserveringen och miljön gör att man i lugn och ro kan sitta ner en stund i en annars stressig och allt snabbare vardag.
På övervåningen i huset huserar ett flertal företag, som samsas med konferensgästerna i det flitigt använda konferensrummet. Marie Berg driver idag restaurangen på Stora Vall och ytterligare två bolag inom försäljning och bemanning. Under 2017 har verksamheterna flätats ihop mer och mer och nu väljer Marie att satsa mer på den lokala marknaden genom att lägga till affärsområden som arrangemang av event, konferenser och ett större samarbete med restaurangen Mackmyra Bar & Bistro, som bara ligger ett stenkast från Stora Vall på andra sidan E4 – med broförbindelse.
- Eftersom fler och fler uppskattar möjligheten att komma till en lugn miljö med naturen omkring sig har gjort att vi nu utökar övervåningen med med ytterligare ett konferensrum för lite större sällskap, säger Marie Berg. Samarbetet med Mackmyra ger oss också större möjligheter att ta emot fler gäster och vara mer flexibla i våra lösningar för både företag och privatpersoner.
- Jag brinner för att få samarbeta än mer med andra aktörer på den lokala marknaden, fortsätter Marie.
Allt detta innebär att bemanningsbolaget Personal-Partner kommer att avvecklas under januari. Personal-Partners affärsidé var att hyra ut restaurangpersonal för säsongsarbete i fjällvärlden och på sommarorterna, men även till restauranger här i Gävle.
- Målet att leverera välutbildad och kvalitetssäkrad personal till restaurangbranschen blev för tufft att nå eftersom marginalerna är väldigt små i branschen, säger Marie Berg.
Marie ser ändå mycket ljust på framtiden tillsammans med sin personal, som jobbar vidare i bolaget Event-Partner med kontor på Stora Vall.
Har du ännu inte ätit dagens lunch på Stora Vall så är det hög tid för det!

Denna artikel är publicerad på Nöjesmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Marie Berggren

Marie Berggren

Stora Vall / Personal-Partner

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2014-01-20

Stora Vall har öppet för lunch alla vardagar i veckan, med uppehåll under sommaren, se hemsidan. Uteserveringen öppnar efter midsommar.
Vi anord... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Evenemang

Hjälp

Stäng