Nicklas Bäckström med pokalen och vänner i Nickback Arena i Valbo

Stanley Cup-pokalen hemma i Gävle

6/8, 2018 kl. 10:05

Ett stort Grattis till Nicklas Bäckström som efter elva säsonger i NHL äntligen fick vinna Stanley Cup med sitt Washington Capitals.

  • Stanley Cup-pokalen, Christian Djoos och Nicklas Bäckström
  • Joe Formgren och Nicklas Bäckström

Vi gratulerar så klart även Christian Djoos som också var med och bidrog till framgången. Alla i laget fick ha Stanley Cup-bucklan en dag så våra hockeyhjältar kunde ta hem den ett par dagar till Gävle helgen den 11-12 augusti.
På lördagen visades den upp i Gavlerinken där den åtråvärda pokalen bars in av duon till publikens jubel. Brynäs IF stod som arrangör i sin egen ishall bjöd på en hedrande ceremoni varefter fansen fick chansen att bli fotograferade framför pokalen.
Under söndagen tog Nicklas pokalen själv till en fullsatt Nickback Arena i Valbo. Namnet givet av bygdens store son eftersom det var här han själv startade sin karriär. Det blev en och annan tår i ögonvrån vid mötet med alla gamla lagkamrater, ledare och självklart massor av hockeyintresserade ungdomar i alla åldrar.
Jag hade förmånen att åka med Brynäs IF på en resa för ett antal år sedan då vi såg ett par matcher, som Washington vann förstås! Nicklas berättade redan då att de började känna sig redo och hur gärna han ville vara med och ta hem den här bucklan - som sagt, trägen vinner!
Stort grattis än en gång till er och alla övriga hockeyvänner runt om i regionen.

Foto: Lumigraph, Valbo Hockey

Länkar:
http://www.valbohc.se/
http://lumigraph.se/?p=6279

Denna artikel är publicerad på Nöjesmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Gestrike Media AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Evenemang

Hjälp

Stäng