– Fantastiskt roligt att få hälsa Tomas Andersson Wij och även arrangören Jubel välkomna till Hyttan och Axmar bruk i sommar och att intresset är så stort, hälsar Sören Calleberg, ordförande i föreningen Hyttan i Axmar Bruk.

Konceptet benämns “Musik i Hyttan” och visionen är att den vackra hyttan från mitten av 1800-talet ska bli en stående spelplats för landets turnéer. Med vattnet porlande under golvet och med anor från 1800-talet skapar hyttan en unik plats för konserter.
Bakom konceptet ligger artistbyrån Jubel som sedan tidigare driver sommarscener och festivaler som Musikkväll på Kalfjäll i Tänndalen, en sommarscen på Ystegårn utanför Hudiksvall och festivalen HudikKalaset som de drivit sedan starten 2010.
Biljetterna säljs via tickster.com och är begränsade till 300 totalt.

Biljetter: https://secure.tickster.com/sv/jnhxh7gzy3eem1t/

Om Tomas Andersson Wij: I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.
Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.
För mer info se https://jubel.se/artists/tomas-andersson-wij