Att det bor en liten artist i mig tror jag är en av anledningarna till att jag älskar att sända radio. Jag vet att jag inte står på någon scen, förutom vid specialsändningar, och jag vet att jag inte har någon synlig publik. Men publiken finns där likväl, för mig högst närvarande. Skulle jag inte tänka så mycket på publiken (lyssnarna) så skulle det vara omöjligt att känna en sådan entusiasm och inlevelse som jag gör. Skulle jag bara för en sekund tänka att jag endast befinner mig i en slags glasbur på Nygatan 29 i Gävle, och att det jag gör stannar just där, varför skulle jag då ge av mig själv så till den milda grad?

Likheten till artister blev extra uppenbar när de grymma tjejerna i Caviare Days, Lina och Maja Westin, gästade programmet. Jag hade legat sjuk hela veckan i någon slags multiförkylning. Men som den artist jag är så vet jag mycket väl att ”The show must go on”. Så jag hade helt enkelt bestämt mig för att jag skulle vara frisk till på fredag, eller jag skulle i alla fall ta mig i kragen och sända tre timmars radio. Den saken var klar! Men jag kände mig lite skamsen när jag dukade upp mitt buffébord med hostmedicin, Kan Jang, halstabletter, nässpray, näsdukar, te och vatten. För det kändes inte helt schysst att riskera att smitta ner skivaktuella artister bara så där. Även om man kanske inte smittar som mest just i sluttampen. Men när Lina och Maja anlände så visade de sig att de var om möjligt ännu mer hostiga och hängiga. Detta till trots så hade de ingen som helst tanke på att avstyra den livespelning de skulle bjuda på i radio. Det fanns liksom inte på kartan att de inte skulle göra vad de utlovat, för ”The show must go on”. Precis innan jag drog upp reglarna och vi gick ut i etern så stod vi alla tre och halsade hostmedicin. Och sen levererade vi. Som om sjukdomen inte fanns.

Ska man prata ren och skär hälsa så kanske det inte är så sunt att ha detta drag, att aldrig ge vika. Men jag är starkt övertygad om att det är det här som avgör vilka som slår igenom och vilka som inte gör det. Och jag är övertygad om att Caviare Days kan gå hur långt som helst! Vill ni se dem på hemmaplan så spelar de på Sommarkväll i Gävle 18 juli, då hela kvällen är en hyllning till det lokala musiklivet. En somrig version av Local Heroes Galan, där alla är vinnare. Missa heller inte att se Simian Ghost och The Deer Tracks, även de lokala stoltheter som hittills synts betydligt mer på bortaplan än hemmaplan. Nog är det dags att börja hylla det lokala, särskilt i och med att det kommer så mycket bra härifrån!