Bland annat har det att göra med tillväxten av det, vad för form det är på ditt ansikte och vad du har för egna ambitioner kring just ditt skägg. Det kan vara bra att skaffa olika produkter för skägget, som till exempel ett bra skäggvax. Det finns även skäggschampo. Satsa gärna på att ha en bra kam för skägget, samt en skäggtrimmer.

Styling av skägget

Att styla skägget, det görs enklast med ett bra skäggvax. Det gör att du då kan forma skägget på det sätt du vill ha det. Detta vax är anpassat för just skägg så att skägget i sig blir formbart samt att det även får mer stadga. Sedan är det även bra för att smörja skägget så att säga. Det finns även särskilt mustaschvax, för mustasch om du har en sådan.

Innan du stylar skägget bör du dock ha trimmat, tvättat och preppat skägget. Se gärna till att ha en daglig skäggrutin!

Ta hand om ditt skägg

Skägget utsätts varje dag för samma saker som din hud. Du bör se till att tvätta skägget så att det inte luktar eller börjar klia. Du kan tvätta ditt skägg med ansiktstvätt, eller så köper du ett särskilt skäggschampo. Det finns även skäggbalsam att använda efter. Om du vill preppa skägget på bra sätt, så kan du göra det med en skäggolja.

Se även till att trimma till skägget ibland, samt att ha en kam, så att du kan kamma igenom det då och då.